"Ik moet elk dubbeltje wel vier keer omdraaien" !
Budgetcoach Esther kan je helpen!

        

Budgetcoach

            

Wat is een budgetcoach?

De definitie van een budgetcoach: een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn.

Een budgetcoach is een persoon die klanten begeleid door middel van voorlichting, begeleiding en advies naar financiële zelfstandigheid, orde op zaken stelt.

Dit doen we door jouw administratie op orde te brengen, inzicht te geven in jouw inkomsten en uitgavenpatronen, jouw kennis over administratieve en financiële zaken te verruimen.

Een budgetcoach is geen schuldhulpverlener, dit gaat een stap verder. Je kunt met grote schulden niet bij een budgetcoach terecht, mochten de schulden te groot zijn kan ik je doorverwijzen naar een schuldhulpverlener.

Waarom een Budgetcoach inschakelen?

Het klinkt best raar om mensen die financieel niet heel goed zitten geld te vragen voor het ordenen van hun financiën, toch is dit niet zo. Het geld dat een budgetcoach vraagt is een investering voor de klant. Een budgetcoach kan ervoor zorgen dat je beter inzicht krijgt in wat alles kost, leren dat aanbiedingen niet altijd aanbiedingen zijn en het gevaar van leningen leren inschatten.

Ook kan een budgetcoach meegaan met je boodschappen doen en leren waar je vooral op moet letten en wat je beter niet kan doen. Iedere winkel, reclame, folder is erop ingesteld om je wat te verkopen soms is die boodschap heel duidelijk, maar al te vaak is er een verborgen reclamedoel. Als je na een traject met een budgetcoach jouw geld beter leert beheren en meer voor minder kunt doen verdien je het geld dat de budgetcoach jouw heeft gekost al best snel weer terug. Het beste kan het traject worden gezien als een cursus omgaan met geld, hier heb je jaren later natuurlijk nog plezier van.

Met een duidelijk overzicht van wat de inkomsten en uitgaven per maand zijn en waar dus alle euro’s naar verdwijnen ben je al een hele goede stap op weg naar bezuinigen en het anders indelen van de inkomsten en uitgaven. Misschien heb je recht op toeslagen, subsidies of tegemoetkomingen waar je niets van wist.