Deze 18 Bespaar Pro’s Delen Hun Favoriete Bespaartips Met Jou

Als jij je actief bezig houdt met het beheren van je financiën, dan weet je waarschijnlijk al dat besparen op je uitgaven één van de meest effectieve en snelle manieren is om aan het eind van de maand meer geld over te houden. Maar geld besparen is niet altijd makkelijk.

Gelukkig zijn er mensen die van besparen een sport hebben gemaakt ÉN hun kennis ook met jou willen delen. Wij hebben er 18 van hen verzameld met één vraag:

Wat is je favoriete bespaartip de iedereen eigenlijk zou moeten toepassen?

De reacties die we van deze 18 bespaarexperts hebben ontvangen zijn super praktisch en eenvoudig toe te passen.

Hieronder staan ze (in willekeurige volgorde):

Linda van Aken - Mamaliefde.nl

Linda van Aken

mamaliefde.nl

Als je speelgoed koopt hoeft dat echt niet altijd het nieuwste van het nieuwste te zijn.

Zeker kwalitatief speelgoed zoals houten poppenhuizen, k’nex, duplo en lego, playmobil, little tikes of grimm’s gaat meerdere generaties mee en kan je daarom ook prima tweedehands aanschaffen.

Door dit te kopen bij een kringloop of via Marktplaats koop je hoogwaardig speelgoed waar ze veel plezier van zullen hebben en waarvan je zeker weet dat het lang meegaat.

Daarnaast is de kans kleiner dat ze er sneller op uit gekeken zijn. Doordat het goedkoper is, kan je vaak ook makkelijker grote sets kopen die anders buiten budget vallen.

Nicolle Orriens - Huisvlijt.com

Nicolle Orriens

huisvlijt.com

Mijn favoriete bespaartip is om altijd 24 uur te wachten voordat je iets ook echt koopt dat je wilt hebben. Vaak hoef je het daarna niet meer namelijk.

André Fijan - zobespaarjegeld.nl

André Fijan

zobespaarjegeld.nl

Mensen ‘gooien’ enorm veel geld gewoon weg.

Bijvoorbeeld:

  • Water. Door de kraan onnodig aan te laten staan.
  • Energie. Door de verwarming aan te laten staan of het licht te laten branden wanneer men niet thuis is.
  • Voedsel. Door veel te veel eten te kopen en dit vervolgens weg te gooien.
  • Kleding. Door kleding te kopen die men uiteindelijk nauwelijks of niet draagt.
  • Sport. Door een duur sportabonnement te nemen maar nooit naar de fitness te gaan.
  • Lezen. Door je te abonneren op een tijdschrift/krant maar deze eigenlijk nooit te lezen.
Stoppenvoormijnvijftigste.nl

Stoppen Voor Mijn Vijftigste

StoppenVoorMijnVijftigste.nl

Mijn favoriete bespaartip… Dat zijn er zoveel!

Betaal bijvoorbeeld nooit parkeergeld. Ik ga liever drie straten verderop staan.

Betaal nooit voor verzendkosten bij Bol.com. Aanvullen tot 20 euro is kinderlijk eenvoudig.

Neem je eigen lunch mee. Je bespaart ‘slechts’ een paar euro per keer. Maar aangezien je zo’n 365 keer per jaar luncht, kan dat eenvoudig oplopen tot honderden euro’s per jaar!

Marjan Heemskerk - thehappyfinancial.com

Marjan Heemskerk

thehappyfinancial.com

Zorg eerst dat je inzicht hebt in wat er iedere maand inkomt en uitgaat.

Hierdoor heb je een overzicht van je financiën en beslis je makkelijker waar je op wilt besparen.

Bovendien zie je waarschijnlijk maandelijkse afschrijvingen waar je het bestaan niet eens meer van wist.

debudgetman.nl

De BugetMan

debudgetman.nl

Stap ieder jaar over!

Of het nu gaat om je zorgverzekering, je energiecontract of je telefoonabonnement: blijven zitten is bijna altijd duurder.

Check iedere keer voordat je verlengt of het niet goedkoper kan, of voor hetzelfde bedrag tegen betere voorwaarden.

Lonneke Voets - thedevilwearswibra.nl

Lonneke Voets

thedevilwearswibra.nl

Mijn favoriete (en duurzame) bespaartip: bezoek eens wat vaker een kringloopwinkel. Nieuwe kerstspullen nodig? Bij de kringloop vind je de mooiste kerstballen, slingers, verlichting en ornamenten voor een prikkie.

Extra tip: Lever gelijk je oude kerstspullen in, dat ruimt lekker op.

Je kan ook een gezellig kerstruilavondje organiseren met vriendinnen. Kost niets en iedereen gaat naar huis met iets ‘nieuws’.

Mr&Ms CF - Cheesyfinance.nl

Mr&Ms CF

cheesyfinance.nl

Vanaf vandaag gelijk stoppen met het kopen van spullen/kleding omdat het je (tijdelijk!) een goed gevoel geeft.

Kortom, als je iets wilt kopen, zet het voor minstens 48 uur “in de koelkast” en kijk er daarna nog eens naar of je het ook echt nodig hebt.

Indien nee, dan het geld dat je niet uitgeeft gelijk sparen/investeren.

Judith - Mamaisblut.nl

Judith

mamaisblut.nl

Mijn favoriete bespaartip is buiten de seizoenen kleding kopen.

In de zomer als de mussen van het dak vallen, kosten winterjassen vaak minder dan de helft van de prijs. In de winter andersom.

Dit jaar heb ik een winterjas in de zomer gehaald voor 5€, dezelfde jas ligt nu weer in de winkel voor €80.

Eline - Mergendise.nl

Eline Weber-Mergen

mergendise.nl

Wat iedereen zou moeten weten?

Dat iedereen met extreem weinig geld zou kunnen leven, als ze een belangrijk doel hebben waarom ze dat zouden moeten kunnen doen.

Budget bepalen is een kwestie van prioriteiten afwegen. Wat vind jij belangrijker, meer vrije tijd of sparen voor vakanties? Een bepaalde (dure) woonplaats of een groot huis in een goedkopere streek?

Sommige mensen vinden het belangrijk om iedere dag te kunnen kiezen wat ze eten, andere besparen door een maaltijd plan. Er zijn mensen die een auto het geld niet waard vinden.

Zo kan je altijd wel op iets besparen, ook al is meer geld verdienen niet altijd mogelijk. Jij bepaalt je prioriteiten in het leven!

Annemie - Blijei.blog

Annemie

blijei.blog

Mijn ultieme bespaartip is toch wel leven beneden je stand. Dit doe je door elke maand minder uit te geven dan je verdient.

Laten we zeggen dat je elke maand 1400 euro verdient dan geef je dus 1200 euro uit. En de andere 200 euro spaar je voor noodgevallen of gebruik je voor een vakantie of andere leuke investering.

En een andere tip is om je voor zoveel mogelijk reclame mailtjes uit te schrijven om niet in de verleiding te komen om wat te kopen. Als je elke dag mailtjes van de H&M binnen krijgt, de Zara en bol.com kom je heel snel in de verleiding om daar wat bij te kopen. Schrijf je dus uit voor dit soort mailtjes.

Saska - Financemonkey.nl

Mijn favo bespaartip is: Wanneer iemand jarig is geweest, geef dan eens een doe-cadeau. Ga bijvoorbeeld samen een lange wandeling maken langs het strand of door het bos.

Samen tijd met elkaar doorbrengen is enorm waardevol, veel beter dan een materialistisch cadeau. Na die tijd misschien een drankje ergens en jullie dag is compleet.

Je tijd is je meest waardevolle bezit, wat is er nu een mooier gebaar dan dit met iemand te willen delen?

Mr. FireMe - FireMe.nl

Mr. FireMe

fireme.nl

Mijn favoriete bespaartip: Pak eens wat vaker de fiets. Een auto is een kostbaar vervoersmiddel, naast de kosten voor het onderhoud, afschrijving, brandstof en verzekering breng je misschien wel veel tijd door in de file.

Tijd is kostbaar, buiten het feit dat je het niet meer kan besteden aan nuttigere zaken zoals tijd doorbrengen met je naasten wordt deze tijd vaak niet financieel vergoed. Daardoor daalt je daadwerkelijke “uurloon”, want in plaats van 8 uur werken op een dag ben je misschien wel 10 uur van huis.

Als je per week een aantal uur in de auto zit gaat dat al snel over honderden euro’s per maand en daarmee duizenden euro’s per jaar.

De fiets is een fijn alternatief, je ziet meer van de omgeving en je kunt altijd doorrijden. Na een drukke dag werken is het fijn om tijdens het fietsen je hoofd te legen en die beweging is natuurlijk de kers op de taart!

Gelddromer.nl

GeldDromer

Gelddromer.nl

Betaal/reserveer alle vaste lasten aan het begin van de maand. (Misschien overmaken naar een aparte vastenlasten-rekening)

Maak er vervolgens een sport van om aan het eind van de maand zoveel mogelijk over te houden. En verdeel het overschot over je spaardoelen.

Door de ruimte voor variabele uitgaven maandelijks inzichtelijk te hebben (Deze maand heb ik bijvoorbeeld nog 300,- te besteden) is het echt een kick als het lukt om zoveel mogelijk van dat bedrag over te houden.

Het motiveert mij ook om aan het einde van de maand op te schrijven hoeveel ik naar onze spaardoelen heb overgemaakt. En doordat ik het bijhoud merk ik ook echt het sneeuwbal-effect van het extra aflossen op de hypotheek.

Michiel, geenbaanmeer.nl

Michiel

geenbaanmeer.nl

Mijn advies zou zijn: bekijk jaarlijks al je vaste lasten en pas aan waar je een goedkoper alternatief kan vinden of, indien je het niet/weinig gebruikt, op te zeggen.

In dit geval heb ik het dan over je verzekeringen, abonnementen, onderhoud voor je auto, boodschappen, internet, telefoon, etc.

Hou je uitgaven zo efficiënt mogelijk, anders is het zonde van je zuur verdiende centen.

niettot71.nl

Niet Tot 71

NietTot71.nl

Zelf heb ik onlangs kennisgemaakt met de app “Too Good To Go”. Mijn laatste blog bericht gaat ook daarover. Daar kan je dus iets meer info er over vinden.

Ik vind het een top app en raad meer mensen dit aan.
Als iedereen dit echter gaat doen, dan heeft de app denk ik geen bestaansrecht meer 🙂

Merlien Welzijn - Bijstandsgerechten.nl

Merlien Welzijn

BijstandsGerechten.nl

Het is lastig om een generieke bespaartip te geven, want ieder heeft toch weer een andere thuis situatie. In dat kader denk ik dat de meeste mensen iets hebben aan deze tip: Wat je zelf maakt hoef je niet te kopen. En binnen dat kader ben ik erg fan van het zelf maken van
wasmiddel.

Marloes - Budgetproof.nl

Marloes

BudgetProof.nl

Mijn favorieten zijn:

  • Bestellingen online betalen met PayPal (kun je ook je creditcard of reguliere bankrekening aan koppelen). Wanneer je dan een pakketje terug moet sturen waarvoor je retourkosten moet betalen (zoals bij Boohoo of Mango Outlet om maar een voorbeeld te noemen) kun je een verzoek tot terugbetaling bij PayPal indienen. Dit kun je 12 keer per jaar doen, waardoor je toch goedkopere aankopen kunt doen en je niet druk hoeft te maken om de kosten voor een retour.
  • Vergelijken, vergelijken en vergelijken voor alles wat je koopt. Of het nu een zorgverzekering of nieuwe jeans is; koop nooit klakkeloos het eerste exemplaar dat je ziet.
  • Gebruik een app of extensie die je op de hoogte stelt wanneer een item dat je op het oog hebt in de SALE is. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld ShopTagr.
  • Gebruik een prepaid creditcard met een specifiek bedrag erop. Kun je toch je favoriete aankoop doen, maar niet over je limiet heengaan.

Alle deelnemers super bedankt voor deze bijdragen

Dit waren de favoriete tips om geld te besparen van deze bespaar pro’s!

Hieronder hebben we de bespaartips nog eens kort en waar mogelijk samengevat weergegeven:

Overzicht met geld bespaar tips

Wij hopen dat je met deze tips je eigen bespaarresultaten naar een hoger niveau kunt tillen!

 

Plaats een reactie